Molimo pozivnice naručiti minimalno 10 radnih dana, a zahvalnice i sve ostalo minimalno 20 radnih dana prije željenog datuma isporuke!

Top 7 vjenčanih trendova 2022

Nakon što su popustile anti-covid preventivne mjere koje su sprječavale ili ograničavale vjenčana slavlja kao da smo postali „gladni“ veselja i vjenčanog blještavila pa nije ni čudo da su ovogodišnji trendovi što se vjenčanja tiče poprilično raskošni.

Imajući u vidu to da su mnogi parovi odlagali svoja vjenčanja protekle dvije godine i da su napokon dočekali svojih 5 minuta nije pretjerano iznenađujuće da na svoj poseban dan žele zablistati u punom sjaju.

Ali ponekad je najteži zadatak upravo odabrati vjenčani trend s kojim nećemo napraviti grešku već spektakl  za pamćenje i koji će na najbolji način oslikati našu osobnost.

Top-7-vjencanih-trendova-2022-1

Kako bismo vam pomogli u ovoj teškoj odluci, donosimo vam 7 vjenčanih trendova za 2022:

  1. Stil vjenčanja 

Ono što je trenutno i što će definitivno i dalje biti trend ove godine kada govorimo o vjenčanjima su vjenčanja na otvorenom jer su svi željni „biti vani“. Idealni detalji koji se kod ovakve vrste vjenčanog slavlja mogu koristiti su svi prirodni elementi, kao što su drvo, krupno cvijeće, lišće, grane, juta i sl. Uz ovu priču se najbolje uklapa tzv. vintage stil koji može biti vidljiv u odabiru pozivnica, zahvalnica, vaza, posuđa i drugih detalja. Stolice, stolovi, zelenilo, što prirodniji elementi ono su što se najbolje uklapa u koncept vjenčanja na otvorenom.

Ovaj tip vjenčanja je idealan za sve mjesece od proljeća do jeseni, ali pažljivo birajte lokaciju, kako ne bi bilo problema sa vremenom. Iako, i ovaj potencijalni problem možete lako riješiti postavljanjem adekvatnog šatora, koji također može biti u vintage stilu.

Top-7-vjencanih-trendova-2022-2

Trendovi za 2022. diktiraju i tzv. dekonstrukciju vjenčanja, odnosno razbijanje na više cjelina – više manjih jarkih cvjetnih aranžmana, više manjih stolova - zapravo sve što ima veze sa dekoracijom i što se može razdvojiti na više dijelova.

  1. Boje vjenčanja

Nakon dugačke dominacije ružičastih i bež tonova, 2022 nam donosi malo osvježenje - plavu boju i boju lavande. Dobra ideja je da recimo kuma ili djeveruše budu u haljinama ove boje ili da pozivnice, zahvalnice, ali i detalji u sali imaju nježne i romantične pastelno ljubičaste ili plave detalje.

Ove boje možete inkorporirati i u cvjetne aranžmane, u kojima će se, sudeći po trendovima,  ove godine nalaziti krupno cvijeće ili će se pak raditi o više manjih jarkih cvjetnih aranžmana.

Top-7-vjencanih-trendova-2022-dekoracije

  1. Pozivnice za vjenčanje 

Što se pozivnica za vjenčanje tiče, i ovdje glavnu riječ vodi “vintage” stil, ali i efekt vodenih boja u plavičastim, ali i ostalim pastelnim tonovima. Osim motiva i boja koje će se na pozivnici nalaziti, potrebno je odabrati i papir na kojem će se one printati, a ove godine je najpopularnija kombinacija prozirnog paus papira kao gornjeg sloja pozivnice s mat bijelim papirom kao donjim slojem.

Osim “tehničkih” podataka poput lokacije i vremena održavanja vjenčane ceremonije i slavlja, vaša pozivnica gostima daje ideju o tome kakvo vjenčanje, i u kojim bojama, mogu očekivati - morsko, zeleno, vintage, itd. Odaberite papir i boje koje odražavaju vaš stil, ali i stil vašeg posebnog dana.

Top-7-vjencanih-trendova-2022-pozivnice

  1. Zahvalnice za vjenčanje 

Kao i sve ostalo u industriji vjenčanja, i pokloni za goste na vjenčanju podosta su napredovali od doba ušećerenih badema te ih se danas može pronaći u kojekakvim oblicima, materijalima i bojama, a trendovi za tekuću godinu favoriziraju održive opcije kao što su zahvalnice sukulenti ili sjemenke cvijeća. 

Sukulenti su biljke debelih mesnatih listova koje zadržavaju vodu u korijenu, listovima ili stabljici što im omogućuje preživljavanje u sušnim uvjetima. Poklanjanje ovih otpornih biljki dragim vam ljudima, osim što je eco-friendly, simbol je bezvremenskog prijateljstva i ljubavi.

Ako imate ograničen budžet, zahvalnice za vjenčanje sa sjemenkama cvijeća biti će odlična ekološki prihvatljiva alternativa ovim pustinjskim biljkama.

Top-7-vjencanih-trendova-2022-zahvalnice

  1. Lokacija vjenčanog slavlja 

Generalna ideja 2022. je da se vjenčanja organiziraju na nekoj destinaciji. Najpopularnije lokacije za destinacijska vjenčanja u Hrvatskoj su Istra i Dubrovnik i otoci, a za one sa nešto dubljim džepom tropska otočja.

Destinacijska vjenčanja su obično intimnija sa manjim brojem uzvanika. Ako je vjenčanje organizirano unutar lijepe naše mladenci se obično odlučuju za bajkovite vinarije, vjenčanja na plaži ili u vili uz rijeku - što može biti odlična ideja za bijeg od vrućina najčešće povezanih s morskom obalom. 

Top-7-vjencanih-trendova-2022-3

  1. Vjenčano prstenje 

Možda najvažniji i najposebniji detalj na svakom vjenčanju je upravo vjenčano prstenje. Kao jedinstven simbol bračnog života, odabrati vjenčano prstenje nije nimalo lagan zadatak, a mnogi se parovi često susreću s dilemama oko njegovog izbora. 

Ultimativni trend što se tiče prstenja za mladence je krupno prstenje, s velikim detaljima koji vrlo često imaju mat “finish”. Popularan trend 2022. je i kombiniranje više vrsta i boja plemenitih metala - rose gold, platina i zlato. 

Ove se godine žuto zlato vratilo na velika vrata, a u današnje je vrijeme oplemenjeno dodacima, modernije i ljepše nego ikad, često sa geometrijskim detaljima.

Top-7-vjencanih-trendova-2022-prstenje

  1. Vjenčane torte 

Što se vjenčanih torti tiče, trend za 2022. godinu je upečatljivost i smjelost. Dakle, odabir torte mora biti hrabar – veliki cvjetni detalji na torti, oblici koji su obavezno na više katova te neizostavni pastelni šećerni ukrasi. 

S druge strane, stručnjaci predlažu i alternativu – individualne mini torte ili desertni stolovi, koji se jako dobro mogu uklopiti u temu vjenčanja, te ih se dekoracijski može podijeliti na više manjih cjelina. Ovaj je trend postao popularan zajedno s manjim i intimnijim svadbenim slavljima pa vam, ako ste se i vi odlučili za manje vjenčanje, toplo preporučamo ovu opciju.

Top-7-vjencanih-trendova-2022-torta

Dakle, destinacijska ili vjenčanja na otvorenom, u prirodi i zelenilu, sa puno cvijeća i odvažnih boja, povratak vintage stilu te dekoracijsko razbijanje na više manjih dijelova su ultimativni vjenčani trendovi za 2022. godinu.

Ali, nemojte zaboraviti – ovo su samo trendovi koji prvenstveno služe da bi vas inspirirali u planiranju vaše bajke vjenčanja, a na vama je da ih prilagodite vašem karakteru, ukusu i mogućnostima.

Starije objave
Novije objave
Zatvori (esc)

Ne propustite naše najbolje AKCIJE i ponude!

Pretplati se na naš newsletter kako bi saznala sve o našim pogodnostima i novim proizvodima!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Pretraži

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna.
Naruči