Molimo pozivnice naručiti minimalno 10 radnih dana, a zahvalnice i sve ostalo minimalno 20 radnih dana prije željenog datuma isporuke!

7 savjeta za savršene pozivnice za vjenčanje

Pozivnica za vjenčanje odraz je vašeg posebnog dana i prvi uvid koji vaši gosti dobivaju u vaše vjenčanje iz snova. Pozivnice stvaraju uzbuđenje i najavljuju jedan od najvažnijih dana u vašem životu. Logično je da želite da ostave nezaboravan prvi dojam na sve drage ljude kojima ćete ih uručiti. Kako biste bili sigurni da će vaše pozivnice ostaviti pravi dojam na vaše goste pripazite na ovih 7 stvari:

1. Definirajte temu i stil

Pozivnice su polazna točka teme vašeg vjenčanja. Uz lokaciju i vrijeme održavanja, vaša pozivnica gostima daje ideju o tome kakvo vjenčanje mogu očekivati - formalno, bajkovito, jednostavno, rustikalno, itd. Trebali biste odabrati papir i boje koje odražavaju vaš stil, a zatim tu temu prenijeti na ostatak vašeg posebnog dana.

pozivnica-za-vjenčanje

2. Odredite boje

Razmislite o bojama vašeg vjenčanja. Odabrane boje i motive pozivnica za vjenčanje trebali biste primijeniti i na ostale materijale poput zahvalnica, jelovnika, brojeva za stolove i sl. Bijeli tonovi papira s crnim ili zlatnim slovima klasičan su odabir što se pozivnica za vjenčanje tiče, ali razmislite o dodavanju boja, bilo kroz popratni dizajn, omotnice ili vrpce kojima ćete ih omotati.

3. Odaberite papir za pozivnice

Možda niste prethodno o tome razmišljali, ali što se papira za pozivnice tiče izbor je skoro pa jednako opširan kao i njihov dizajn. Tri najpopularnije vrste papira za pozivnice su perla, craft i paus papir. Perla papiri su glatki i sjajni te će uz pravi odabir slova vašim pozivnicama dodati dašak luksuza. Craft papiri su odličan izbor za pozivnice ako imate vjenčanje u boho, rustikalnom ili vintage stilu i odlično se slažu s prirodnim dizajnima s lišćem, poljskim cvijećem i sl. Paus papir je proziran i najčešće se koristi se kao gornji sloj vaše pozivnice na kojem se može nalaziti ukrasni motiv ispod kojeg je tekst. A može biti i obratno - izbor je na vama!

pozivnica-za-vjencanje

4. Igrajte se s dimenzijama i oblicima

Najčešće dimenzije pozivnica za vjenčanje su pravokutna 10*15 cm i kvadratna 14*14 cm. No, parovi se sve češće odlučuju i na neke posve neobične oblike i pozivnice rađene po mjeri poput kružnih, srcolikih, harmonika pozivnica ili pak onih koje izgledaju kao kino ulaznice. Ako ste i vi među onima koji više vole vanstandardne oblike nemojte zaboraviti uzeti u obzir da udaljavanje od dimenzija standardne omotnice može povećati trošak slanja pozivnica.

5. Manje je više

Izbjegavajte dugačke tekstove i navedite samo ono najvažnije: vrijeme i mjesto okupljanja, same ceremonije te restorana, imena mladenaca, datum i kontakt za potvrdu dolaska. Previše teksta na pozivnici može otežati čitanje i neće izgledati tako elegantno.

pozivnica-za-vjenčanje

6. Pazite na čitljivost

Dok razmišljate o bojama i uzorcima, ne zaboravite na tekst - informacije koje ste stavili na pozivnicu su zapravo njezina primarna svrha. Općenito govoreći, izbjegavajte svjetla slova na svijetloj pozadini i tamna na tamnoj podlozi. Žuta boja i pastelni tonovi općenito, teške su boje za čitanje, pa ako su baš one vaš odabir, pobrinite se za to da je pozadina na kojoj se nalaze kontrastna ili ograničite boje na sam dizajn, a tekst ostavite u nekoj lakše čitljivoj boji. Također, budite oprezni s teško čitljivim ukrasnim fontovima - ne želite žrtvovati čitljivost radi lijepih slova.

7. Sve provjerite tri puta

Prije samog tiskanja pozivnice, ista će vam biti poslana na pregled. Nemojte da ju pročitaju samo vaša mama i zaručnik, već zamolite svoju “grammar nazi” prijateljicu ili kuma profesora da sve još jednom pročitaju i provjere. Iznenadili biste se što vam sve može nedostajati ili biti krivo, a posebnu pažnju obratite na detalje poput datuma i vremena te pravopisa.

Još uvijek tražite savršene pozivnice za početak vaše bajke? Obratite nam se s povjerenjem! Vaše želje pretvaramo u stvarnost!

Starije objave
Novije objave
Zatvori (esc)

Ne propustite naše najbolje AKCIJE i ponude!

Pretplati se na naš newsletter kako bi saznala sve o našim pogodnostima i novim proizvodima!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Pretraži

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna.
Naruči